МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ВИКЛАДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ “ТЕХНОЛОГІЇ СТВОРЕННЯ ПРОГРАМНИХ ПРОДУКТІВ” - Логвіненко, Вікторія (Фізико-математична освіта, 2022)
Формулювання проблеми. Технології створення програмних продуктів є дуже важливою дисципліною для вивчення майбутніми фахівцями з інформаційних систем та технологій. Про високий рівень їх підготовки, можна говорити в тому випадку, коли ця підготовка спирається на методичну систему вивчення технологій створення програмних продуктів та є усвідомлення викладачем методичних аспектів викладання цієї дисципліни. Матеріали і методи. Аналіз та систематизація навчальної та науково-методичної літератури; узагальнення досвіду викладання комп’ютерних дисциплін. Результати. Розроблено методичну систему вивчення “Технологій створення програмних продуктів”. Описано змістовно-тематичні лінії дисципліни. Окреслено методичні аспекти викладання «Технологій створення програмних продуктів» для майбутніх фахівців з інформаційних систем та технологій: дотримання розглянутої методичної системи; організація теоретичного матеріалу для вивчення послідовними змістовно-тематичними лініями; надання можливості студентам зосередити увагу на головних аспектах з розробки програмних продуктів; врахування й озброєння студентів системою знань про основні аспекти майбутньої діяльності; використання завдань практичного характеру, наближених до фахової діяльності; застосування під час практичних та самостійних робіт інструментарію технологій створення програмних продуктів. Висновки. Оскільки “Технології створення програмних продуктів” є базовою дисципліною при підготовці комп’ютерних фахівців у вищій школі, тому її викладання повинно ґрунтуватися відповідно до розглянутої методичної системи. Розглянуті змістовно-тематичні лінії викладання можна доповнювати, модифікувати та оновлювати з урахуванням галузевих тенденцій. Подальше дослідження буде спрямовано на методичних аспектах викладання різних технологій створення програмних продуктів.